Szerintük

Sziasztok!
Nehany szoban szeretnek irni az Evivel valo kozos munkarol.
Mint oly sokan en is egy ismeros segitsegevel talaltam meg ot es termesztese nekem is visum igenyleshez volt szuksegem az IELTS vizsgara.
Mivel az evek alatt volt par IELTS vizsgam es igy nehany mas tanarom, el tudom helyezni a vele valo munkat is.
Skype volt a kozos terunk ahol a reading es a writing volt a fo csapas irany.
- O volt az elso tanarom aki erthetoen, tisztan elmagyarazta hogyan kell parafrazist irni, milyen 'trukkjei' vannak.
- A kifejtendo reszt (body), hogyan kell felepiteni, hogy az vilagos tiszta legyen, aki javitja annak atjojjon amit kozolni szeretnek. Ezzel olyan `kulcsot` kaptam ami megkonnyitette az irast. En magam szeretem ha valami vilagos, tiszta, logikailag kovetheto. En ezt kaptam tole az iras tekinteteben es persze sok, nagyon jol hasznalhato mintat.
-A reading nagy mumus volt nekem a hulye feladataival. Hiaba olvastam, olvasok evek ota angolul konyveket, cikkkeket ezek a feladatok a sirba tudtak kergetni.
DE! Mivel ennek is 'szabalyai' vannak - pont ugy mint a nyelvtan - ezert megtanulhato, elsajatithato. Ezt a 'szabalyt' kaptam meg tole ami sokat emelt rajtam.
Egy szo mint szaz; erti a dolgat, a professzionalizmus jellemzi es a szukseges igenyekre fokuszalva dolgozik. Nem egy kinai `mindenkire jo` strategiat kovet.
Talan velem nem volt nehez dolga, mert a szorgalmam mindig megvolt, a hazikat elkeszitettem, amit kert megcsinaltam. Szerintem e nelkul kar is bele kezdeni.
Sok sikert nektek!
Misi

Misi, 2020 május

Sziasztok,
Ricsi ajánlását olvasva egyből felvettem Évivel a kapcsolatot, mert magamra ismertem benne. Természetesen megírtam neki, hogy nem vagyok egyszerű eset, szinte olyan vagyok mint Ricsi, csak lányban. ?
Hosszú évek óta tanulom az angolt, és ezen idő alatt belefutottam mindenféle tanárba, akikben egy közös volt, mégpedig az, hogy egyik sem beszélt hozzám angolul, csak nyelvtanoztunk. Folyamatosan. Igen, folyamatosan. Úgy éreztem, egy helyben toporgok, azt éreztem, nekem ez soha nem fog menni, így mindig feladtam. ?
Évivel más volt a helyzet. Nem volt nyelvtanozás (halleluja), nem voltak unalmas házik, és már az első órán beszélt! ...és ami a legjobb, engem is beszéltetett!
Márciusban kezdtük el együtt tanulni, és július végén mentünk egy baráti párral nyaralni (senki nem beszélt angolul)... ééééés,én voltam a legjobban meglepődve, hogy tudtam/mertem angolul rendelni, vásárolni, a szálláson intézkedni! Frenetikus érzés volt!
Nem akarok Éviről, a módszeréről ódákat zengeni, mert felesleges. Én azt gondolom, aki szeretne megtanulni BESZÉLNI IS angolul, az mindenképpen keresse fel!

Alexandra, 2020 március

Sikeres “reading” vizsga utan, a tapasztalatom: nem az a lènyeg hogy tudsz olvasni, hanem hogy alkalmazod a trükköket, tippeket, felismered-e a szinonim szavakat. 3 héttel a vizsga elött kerestem meg Évát, aki 3 hét alatt lépésröl-lépésre mindent feladatnál elmondta mire kell odafigyelni!! Hálás Köszönet, mindenkinek csak ajànlani tudom

Krisztina, 2020 május

Sziasztok!
Szeretnem megosztani a tapasztalataimat az Evivel valo kozos felkeszulesrol.
Letelepedesi engedelyhez szuksegem volt egy IELTS General 5.0 nyelvvizsgara. 3 eve lakom Uj-zelandon, mostanra a mindennapi eletbol ramragadt angol tudasom volt amivel ugyan jol elboldogultam a legtobb szituacioban, sok sok nyelvtani hibaval, de a nyelvvizsgahoz kellett a szakszeru utbaigazitas. Mivel nem sok idom volt, nem engedhettem meg magamnak hogy sokszor probalkozzak. Aprilisban kerestem meg Evit, Youtube videoban talaltam az elerhetoseget, szimpatikusnak tunt. Es az is, nagyon kedves, az orak jo hangulatban teltek. Elozetes felmeres utan, elkezdtunk a vizsga modulokra keszulni. Skypon, Messengeren. Nekem a legnagyobb segitsegemre az volt, hogy magyarul tudta nekem elmagyarazni a "trukkoket" amivel a kulonbozo feladatokat lehet megoldani gyorsan, hatekonyan. Minden tanacsat megfogadtam a vizsgan. Masik dolog ami nekem segitseg volt, hogy nem ereztem a nyelvtant eroltetve. A gyengeimet gyorsan kiszurta, amit helyreigazitottunk ugy hogy nem oldottunk meg unalmas nyelvtani feladatot, hanem celzott beszelgetessel.
4 honap felkeszules utan meg fole is sikerult loni a kituzott celnak. 6.0-as overall eredmenyt sikerult elernem

Judit, 2020 augusztus

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget adni nektek azzal, hogy leírom friss tapasztalataimat.
Nagy vágyam, hogy ki tudjak jutni Kaliforniába tanulni. Az első és legfontosabb lépés a célom eléréséhez, egy 6.0-ás IELTS Academic nyelvvizsga volt, amit sikeresen elértem Éva segítségével. ? Az angol tanulással mindig is megszenvedtem, azonban Évának köszönhetően gyorsabban, és eredményesebben tanultam a nyelvet. Február közepén kezdtünk el együtt dolgozni, ekkor még éppen elcsíptem az 5.5-ös szint alját, viszont Júliusra sikerült egy stabil 6.0-ás vizsgát írni, aminek nagyon örültem. ?
Évával minden óra nagyon jó hangulatban telt, és végre azt éreztem, hogy hatékonyan tanulom a nyelvet, görcsölés nélkül.
A közös munka során felszínre hoztuk a gyengeségeimet, és céltudatosan, egyénemre szabva építette fel a tanítási stratégiát. Az órák feladat és gyakorlatorientáltak voltak, amelyek nagyban hozzájárultak az eredményességemhez.
Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.

Bendegúz, 2020 július

"IELTS!!!!!
Sziasztok,
Ha esetleg valakinek szüksége lenne IELTS vizsgára,vagy gondolkodik rajta,de nem tudja hogyan ,és merre,és kivel,és kihez.....ajánlanék valakit...:)
De tudni kell rólam pár dolgot.Nem vagyok már egy fiatal fiúcska,46.évemet taposom.Tanulni se nagyon szeretek.Borzasztóan lusta is vagyok ha tanulásról van szó.Éltünk,élünk is Angol anyanyelvű országban,ami ott ragadt rám,azzal próbálok boldogulni kisebb-nagyobb sikerrel.Igazi konyhanyelv az enyém,a nyelvtan közelít a zéró szinthez.Kellett nekem bevándorláshoz,és az előző században lerakott diplomámhoz egy minimum 4,5-ös szintű IELTS.Ezekkel a kondíciókkal futottunk neki Évivel a felkészülésnek kb.fél éve.
Heti két alkalommal "randiztunk" Skype-on.Felmérte a szintemet,és hajrá....
Azt gondolom Évi gyorsan megtalálta hozzám az utat,nem nagyon hagyott kibújni a feladatok alól,és csak a célra öszpontosítottunk,ami igen lényeges szerintem.És ami számomra igen,igen nagy pozitívum,niiiincs nyelvtan!!!!Ami szükséges,lényegretöröen,két mondatba,feladatba beépítve próbálta lusta fejembe beleverni.Szókincsemet rengeteget gyarapítottuk,minden óra elején visszakérdezve az új szavakat,melyeket beépített mondatokba,társalgásba,nem csak úgy szárazon.
Összességében nagyon tudom őt ajánlani bárkinek,bármilyen szintet szeretne elérni az alaptól a felsőfokig.Nem elhanyagolható az anyanyelvi szintű kommunikációja,mindennapos felkészültsége.Profinak mondanám a szakmájába,és emberileg is egy vicces,"jó arc" hölgyeményt ismerhettem meg.
A vizsga sikerült,köszönöm,Évi....na azért magamnak is,ügyes voltál Ricsi....:)
Szóval fiúk,lányok, keressétek,vegyétek,vigyétek....."
Tari Ricsi, 2020 február

Ricsi, 2020 február

"Haliho Mindenki
2019 nyaran kerultem kapcsolatba Evivel aki az IELTS vizsgara keszitett fel. Elkepeszto tudassal es rutinnal rendelkezik a vizsgat illetoen, de ez csak a hab a tortan, hiszen vele a tanulas egy felejthetetlen elmeny nem nyomatja a szaraz unalmas nyelvtant es a szokincset is elkepeszto modon pakolja az ember agyaba kb ugy hogy eszre sem veszed, megmarad mert mondat kornyezetben adja at es keri vissza az uj szavakat, kifejezeseket. Evivel minden alkalmat nagyon vartam, mert izgalmas es erdekes volt vele a tanulas.
Barki akinek szuksege van IELTS-re csakis az Evivel ugorjon neki. Halas koszonet mindenert."
Gabi, 2020 február 19.

Gabi, 2020 február

"Sziasztok !
Szükségem volt work & holiday vízumhoz 4.5 pontos ielts vizsgára amit Évának köszönhetően sikerült felülteljesíteni és 6 pont lett a vége. Körülbelül 5 hónapot tanultunk rá igaz nem a 0 ról volt egy kis összeszedett angoltudásom innen onnan.
Nagyon jól sikerült felmérni mik az erőségeim és gyengeségeim . A legjobban a speaking modultol tartottam de vegül elég jól sikerült zárni hála a sok néhol kötött / kötetlenebb beszélgetéseknek az órák során.
összegezve: mindenkinek ajánlani tudom
és többek közt Évának köszönhetően már Ausztráliából irhatok nektek :)"
Gábor, 2020 február 18.

Gábor, 2020 február

"Sikeres “reading” vizsga utan, a tapasztalatom: nem az a lènyeg hogy tudsz olvasni, hanem hogy alkalmazod a trükköket, tippeket, felismered-e a szinonim szavakat. 3 héttel a vizsga elött kerestem meg Évát, aki 3 hét alatt lépésröl-lépésre mindent feladatnál elmondta mire kell odafigyelni!! Hálás Köszönet, mindenkinek csak ajànlani tudom?"
Krisztina, 2020.01.19.

Krisztina, 2020 január

"Sziasztok! ?
Szükségem volt az IELTS nyelvvizsgára (4,5), de Évának köszönhetően sikerült 6,0-ra megcsinálni.
Januárban kezdtük az órákat ahol átvettük a feladat típusokat és segítséget nyújtott abban, hogy minden résznél beleférjek az időbe.
Readingnél és listeningnél rengeteg trükköt tanított, ami nagyban megkönnyítette a feladatok megoldását. Rendszeresen nézek filmeket és vloggereket angolul, ami szintén sokat segített.
A speaking résztől féltem a legkevésbé, de itt is sok mindent kellett átvenni. Éva segített kidolgozni olyan témákat, amire nem is gondolnál, hogy benne lehet a vizsgában, pedig az IELTS-nél minden lehetséges ? Nagyon szerettem, hogy nem próbált kijavítani minden nyelvtani hibát (ami sokszor elveszi az ember kedvét), hanem azt figyelte, hogy összefüggően beszélek e. Mondanom sem kell itt is segített pár klassz kifejezést elsajátítanom ?
A legnagyobb félszem a writing résznél volt, ami 2 részből áll össze egy levél és egy essay. Átvettük a várható levél típusokat és írtam párat, ha vmelyik nem úgy sikerült ahogy kellett akkor Éva türelmesen elmagyarázta még egyszer, hogy hogyan is kell kinéznie. Az essaynél ami számomra a legnehezebb volt, rengeteg kapaszkodót adott, hogy hogyan is kezdjünk neki, hogyan tagoljuk etc.
Sokat köszönhetek Évának, hiszen rengeteget segített a felkeszülés alatt, mindig bíztatott és bátorított!"
Reni, 2019 szeptember 27

Reni, 2019 szeptember

"Két hónappal a vizsga előtt ajánlották Évát, amikor pánikhangulatban keresgéltem egy időben rugalmas oktatót .

A skype- os órákat heti kétszer tartottuk és az idő hiánya miatt Éva felmérte a tudásom és rámentünk azokra a feladatokra amik kevésbé mentek. A vizsgát Bécsben tettem le sikeresen :), mert az otthoniak beteltek elég hamar. Pontosan olyan feladatok vártak, amilyenekre készültünk és ha nem gyakoroltuk volna azokat amik kevésbé mentek biztosan elvérzek :). Köszönöm mégegyszer Éva!
Üdv: Tamás"
Tamás, general ielts

Tamás, 2017 december

"Az IELTS egy nagyon jó, mindent átfogó nyelvvizga, ami tényleg a valódi angol tudást méri. Elsőre nagyon jónak és könnyűnek hangzik, de a valóság egy kicsit nehezebb ennél. Maga az angoltudás mellett, még sokkal fontosabb maga a technikák begyakorlása, amivel nagyon sok időt és ezáltal pontot szerezhetünk. A hangsúly i nkább a módszereken van, mint i nkább az angolon, persze ez attól is függ, hogy milyen szintet szeretnénk elérni. Számomra az segített nagyon sokat, hogy Évával végig gyakoroltunk minden feladat típust és ezáltal felfedeztem számos trükköt, amit elő szeretettel használnak a vizsga során. Természetesen ez önmagában még nem elég egy 6-os vagy 7-es eléréséhez, ehhez nagyon sok energiát kell beletenni még a szabadidőnkből is ahhoz, hogy minden technika gondolkodás nélkül eszünkbe jusson és alkalmazhassuk. Mert sajnos ennél a nyelvvizsgánál az idő a szűk keresztmetszet, vagyis nincs időnk, elgondolkodni egy reading-nél, vagy éppen egy listening-nél, hogy hogyan oldjuk meg. Nekem a következő módszer vált be, majdnem minden órára írtam 1 esszét vagy éppen egy grafikon elemzést, magukon az órákon f őként a speaking-re koncentráltunk, nagyon sok cue-card-ot végig néztünk. Órákon kívül, pedig t örekedtem a napi 1 listening-re és a napi 1 reading-re. Soknak t űnik, de í gy legalább volt lehetőségem nagyon sok, különböző típusú listening-et meghallgatni és nagyon sok, különböző reading-et végig olvasni, ami egy nagyon nagy magabiztosságot adott a vizsga során." Márk, 2017. szeptember 3.

Márk, 2017 szeptember

Gábor szerint...

"A középiskolában kezdtem angolt tanulni és sima tantervi keretek közt, plusz órák vétele nélkül sikerült megalapoznom azt a tudást, amellyel a munkahelyemen már boldogultam, vagyis képes voltam szakmai témákban levelet írni, külföldi kollégákkal kapcsolatot tartani. A speciális IELTS felkészítés előtt megcsináltam pár tesztet, amelyek az interneten elérhetők, és ezek alapján az akkori szintem 4,0-es átlagú volt.
Ahhoz, hogy minden modulból legalább 6.0 szintet érjek el, kevésnek bizonyult az a társalgási szint, amellyel mondjuk könnyen megértettem magam külföldön, mert a vizsgán speciális témakörök is felbukkannak. Éva segítségével számtalan területet kidolgoztunk, rengeteget bővült a szókincsem, és megtanított arra is, hogy a szóbeli vizsgán vagy az esszé és levélírás alkalmával hogyan építsem fel a mondanivalómat szerkezetileg és tartalmilag. A házi feladatokat hamar kijavította, a hibákat mindig megbeszéltük és kaptam nagyon sok tippet arra is, hogy a vizsgán mire ügyeljek, hogyan dolgozzam hatékonyan.
Nekem a 6.0 szint eléréséhez kb. 15 hónap intenzív tanulásra volt szükségem. Az utolsó félévben kértem Éva segítségét és vele meg egy másik tanárral párhuzamosan készültem, hogy elérjem a megfelelő szintet. Úgy gondolom, nagyon jól kiegészítette egymást a kétféle módszer, és sokat segített abban, hogy mind a négy modulból jól teljesítsek.
Éva remek tanár, testre szabottan állítja össze a feladatokat, így koncentráltan azokkal a területekkel foglalkoztunk, amelyben fejlesztésre szorultam. Az IELTS vizsga sok elemében speciális és trükkös, ahol nem elég az angoltudás, ezért nagyon sokat segítettek a tanácsai. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha komolyan gondolja, hogy fejlődni akar."

Gábor, 2017 július

Attila szerint...

"Sziasztok!

Angol nyelvtanulasom hanyatloban volt, mielott ratalaltam Hekli Evara. Egyedul tanultam segitseg nelkul, nem sok sikerrel.Nem tudtam tanarral tanulni, mivel a munkabeosztasom nagyon kiszamithatatlan volt, napi 12 orat dolgoztam es nehezen tudtam volna osszeegyeztetni az idopontokat.

Vegul meglett a megoldas, Diener Szilvitol (Irany Auszrtalia) megkaptam Evi telefonszamat aki nagyon rugalmas idobeosztassal dolgozik.
Mar az elso beszelgetesunk utan profizmusa nyilvan valo volt az IELTS nyelvvizsgaval kapcsolatban.
Nem a megszokott "nyissuk ki az IELTS konyvet" ? modon kezdtuk az orakat. Szintfelmeres utan szemelyreszabott, celtudatos, kimondottan a hianyossagaimat potlo orakat allitott Evi ossze nekem. A tanorak idozitese tokeletes, a hazifeladatok javitasa pedig gyors volt. Celomat ket honap alatt sikeresen elertem.
Evi segitsegevel lekuzdheted a meglevo akadalyokat, es megtalalhatod az utat az eredmenyes vizsga fele."
Szabó Attila, 2017. augusztus 16.

Attila, 2017 augusztus